navigatie

navigatie

Ben jij een mooi weer rijder en wil je zorgeloos toeren? Neem dan een motor GPS-systeem. Hiermee kun je vooraf de route plannen met je GSM of computer. Bovendien zijn motor GPS-systemen anders dan auto GPS-systemen. In de auto wil je meestal zo snel mogelijk op je bestemming zijn. Een motorrit is juist bedoeld om te genieten. Daarom zoekt een goed motor GPS-systeem niet alleen de snelste, maar ook de leukste route.

WAT IS EEN MOTORNAVIGATIE?
Een motornavigatie is beter dan je telefoon op het stuur. De afleesbaarheid is beter, de bediening kan met handschoenen aan en natuurlijk is hij waterdicht. Als je met de motor op reis gaat, is het van groot belang om te beschikken over de beste motornavigatie. Goede motornavigatie tot je beschikking hebben zal je reis aanzienlijk versoepelen.

BESTE MOTORNAVIGATIE
De beste motornavigatie hulpmiddelen van dit moment verschillen soms behoorlijk onderling. Je persoonlijke voorkeuren zullen dan ook een rol spelen bij het uitkiezen van een geschikte motornavigatie. Je kunt hierbij kijken naar verschillende factoren. Zo is er de grootte van de kaart. Wil je een kaart die heel Europa dekt, of alleen West-Europa?

Daarnaast kun je naar het merk kijken. Prefereer je bijvoorbeeld een Garmin motornavigatie of heb je toch liever TomTom motornavigatie. Deze voorkeuren en wensen zullen van invloed zijn op je uiteindelijke keuze. Gelukkig zijn er vele uitstekende typen motornavigatie op de markt te vinden. Dit maakt de zoektocht een stuk makkelijker.

Hieronder kun je meer lezen over de beste motornavigatie van dit moment. Hierbij wordt dieper ingegaan op een aantal merken die bekend staan om hun vele gerenommeerde modellen. Deze bekendere merken worden dan ook vaak gekozen door vele motorrijders. Ook worden de kwaliteiten getoond waarover motornavigatie kan beschikken.

Je kunt hierbij denken aan kaartdekking, maar ook kwaliteiten zoals spraakbesturing en het schermdiagonaal kunnen van invloed zijn op je uiteindelijke keuze. Over dit en nog veel meer zaken omtrent motornavigatie kun je hieronder meer lezen.

DE BESTE MOTORNAVIGATIE MERKEN VAN DIT MOMENT
Er zijn een aantal motornavigatie merken die er op dit moment met kop en schouders bovenuit steken. Niet voor niets zijn deze merken dan ook erg populair onder menig motorrijder. Hieronder worden een aantal van de beste motornavigatie merken van dit moment voor je op een rijtje gezet.

Tevens tonen we je welke soorten en typen motornavigatie er zoal in het assortiment van de merken terug te vinden zijn. Ook de kwaliteiten van de verscheidene soorten navigatie zullen aan bod komen. In feite gaat het, wanneer je op zoek bent naar de beste motornavigatie, tussen twee merken: TomTom motornavigatie en Garmin motornavigatie.

WELKE KWALITEITEN KUN JE BEKIJKEN BIJ MOTORNAVIGATIE?
Niet iedereen heeft hetzelfde idee over wat de beste motornavigatie de beste motornavigatie maakt. Er zijn diverse kwaliteiten en eigenschappen die je in de gaten kunt houden wanneer je besluit om motornavigatie aan te schaffen. Hieronder worden de belangrijkste kwaliteiten van motornavigatie voor je op een rijtje gezet.

Deze kwaliteiten bepalen meestal welke type navigatie je gaat aanschaffen. Dit zal ook afhangen van je eigen voorkeuren. Ook bij de hierboven genoemde beste motornavigatie systemen van dit moment kun je de hieronder genoemde kwaliteiten in het oog houden. Zo weet je zeker dat je de beste motornavigatie aanschaft. Ook een goed motor communicatiesysteem is handig als je in met twee motors of meerdere mensen rijdt.

KAARTDEKKING
Een kaart kan een bepaald gebied bedekken. Van dit gebied heb je de beschikking over alle routes. Via de Wi-Fi zal deze kaart continu geüpdatet worden, zodat je er zeker van bent dat je altijd de beschikking hebt over de nieuwste routes. Wanneer je een kaart hebt van West-Europa, is de kaartdekking dus West-Europa in zijn geheel. Logischerwijs volgt hieruit dat de kaartdekking van Europa het gehele continent is. Veelal geldt de norm: hoe groter de kaartdekking, hoe duurder de motornavigatie. Welke kaart je kiest, zal afhankelijk zijn van hoe ver en hoe vaak je wilt reizen. Als je vaak verre reizen maakt door heel Europa, is het slim om een motornavigatie systeem met deze kaart aan te schaffen. Maak je minder vaak trips en blijf je veelal alleen in West-Europa, voldoet een navigatiesysteem met een kaart van West-Europa prima.

SCHERMDIAGONAAL
Hoe groter een scherm is, hoe eenvoudiger je alle elementen op een scherm kunt bekijken. Dit geldt natuurlijk ook voor motornavigatie systemen. De standaard schermdiagonaal van een navigatiesysteem voor de motor is 4.3 inch. Alhoewel alles relatief goed zichtbaar is, is deze grootte voor sommigen net iets te klein. Daarom zijn er ook motornavigatie systemen met een schermdiagonaal van 5 inch. Hierop kun je alles goed bekijken. Echter geldt hierbij wel: hoe groter de schermdiagonaal, hoe duurder de prijs zal zijn. Een groter schermdiagonaal gaat dus gepaard met een hogere prijs.

BESTURING
Motornavigatie is op meerdere manieren te besturen. Ten eerste kun je motornavigatie handmatig besturen. Bij goedkope modellen heb je ook dit touchscreen, maar deze zijn er niet altijd op berekend om gebruikt te worden met motorhandschoenen aan. Dit kan tot frustratie leiden. Veelal moet je net een beetje meer betalen om gebruik te maken van motornavigatie waarbij het wel mogelijk is om deze aan te sturen wanneer je motorhandschoenen aan hebt.

Daarnaast is het mogelijk om motornavigatie met spraakbesturing aan te schaffen. Aan de hand van je eigen stem stuur je dan het navigatiesysteem aan. Dit is erg handig voor tijdens het rijden. Zo kun je continu je handen aan het stuur houden. Daarom wordt spraakbesturing door vele motorrijders geprefereerd. Echter is dit wel de duurste optie qua besturing.

UPDATES
Bij de beste motornavigatie wordt altijd aangegeven of deze continu automatisch geüpdatet wordt. Immers zijn deze updates van groot belang. Zo weet je zeker dat je altijd op de hoogte bent van de meest recente routes. Dit voorkomt dat je per ongeluk de verkeerde weg op wordt gestuurd of ergens geen doorgang zal hebben.

Menig motornavigatie systeem van tegenwoordig is voorzien van Wi-Fi. Hierdoor kunnen de kaarten van deze systemen altijd up to date blijven. Bij oudere systemen dien je deze updates handmatig uit te voeren. Vaak dien je dan de kaarten van de site van de fabrikant te downloaden. Hierna zet je ze, middels een kabel, in het systeem van de motornavigatie. De beste motornavigatie systemen van dit moment updatet zelf de kaarten.

CONNECTIE MET SMARTPHONE
Zoals je misschien wel weet, is het geen goed idee om tijdens het motorrijden je smartphone te checken of om te bellen op je motor. Je verliest zo het overzicht over de weg, wat tot ongelukken kan leiden. Bovendien moet je eerst maar eens de telefoon te pakken zien te krijgen. Dit is van zichzelf al een flinke uitdaging.

Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om een connectie te leggen tussen de beste motornavigatie en je eigen smartphone. Zo ontvang je alle updates en notificatie van je smartphone op het scherm van je navigatiesysteem. Dit is veiliger, eenvoudiger en beter te zien dan wanneer je jouw telefoon elke keer tevoorschijn moet toveren. Logischerwijs kost motornavigatie met deze functie net iets duurder.

VERKEERSINFORMATIE
Op het weg is het feit om op de hoogte te blijven van de laatste informatie omtrent het verkeer op de weg. Files, ongelukken, andere snelheden op de snelweg… het is fijn om hier van tevoren van op de hoogte te zijn. Niet alleen ben je zo op de hoogte van de laatste info. Maar tevens is het nu voor je mogelijk om je route aan te passen, zodat je bijvoorbeeld een lange file kunt omzeilen.

De beste motornavigatie van dit moment houd je altijd op de hoogte van de verkeersinformatie. Vele navigatiesystemen veranderen zelfs de route automatisch voor je. Zo omzeil je files die je onnodig veel tijd kosten.

FLITSPAALVERKLIKKER
Stiekem houden we er allemaal wel van om een beetje door te rijden op de weg. Dit is mens eigen. Echter kan dit je een fikse boete opleveren wanneer je bijvoorbeeld op de gevoelige plaat wordt gelegd door een flitspaal. Gelukkig heb je tegenwoordig apps die je alvast een waarschuwing geven wanneer je een flitspaal nadert. Zo ben je er zeker van dat je nooit geflitst wordt en dat je nooit die hoge boetes hoeft te betalen. Ook de beste motornavigatie systemen zijn voorzien van deze verklikker.

Ruim van tevoren word je er al op geattendeerd dat er een flitspaal aankomt. Hier kun je dus rekening mee houden qua je eigen snelheid. Verkeersboetes zijn altijd hoog. Je kunt dus een hoop besparen wanneer jouw motornavigatie voorzien is van deze functie. Logischerwijs kost het altijd wel wat meer om over deze functie te beschikken. Maar deze functie kan je tegelijkertijd een hoop geld besparen.

ROUTES INLADEN
Veelal calculeert de beste motornavigatie voor jou de beste route van A naar B. Maar misschien ben je wel helemaal niet op zoek naar de snelste route van A naar B, bijvoorbeeld omdat je op een bepaald tussenpunt wilt stoppen of omdat je bepaalde toeristische trekpleisters wilt aandoen.

Wanneer het bij een motornavigatie mogelijk is om zelf routes in te laden, kun je een zelf uitgestippelde route bij een systeem invoeren. Je stippelt eerst de route uit via de computer, waarna de route wordt ingeladen via het systeem. Hierdoor reis je niet meer van A naar B, maar kun je onderweg diverse tussenpunten bezoeken. Hierdoor kun je jouw eigen reis nog een stuk bijzonderder maken. Bij de beste motornavigatie systemen van dit moment is dit mogelijk.

MUZIEKCAPACITEITEN
Voor onderweg op de motor is het altijd fijn wanneer je muziek kunt luisteren. Mooie omgevingen, fijne muziek, de wind in je haren… dat is de echte motorervaring. Echter is niet elk motornavigatie systeem voorzien van deze capaciteiten. Bij de beste motornavigatie is dat gelukkig wel zo. Veelal beschikken deze systemen zowel over ingebouwde luidsprekers als dat ze gebruik kunnen maken van apps waarmee je muziek kunt afspelen (bijvoorbeeld Spotify).

LEVENSDUUR ACCU
Op de motor zul je lang aan één stuk onderweg zijn. Ook kan het zomaar zijn dat je tussendoor geen mogelijkheden hebt om apparaten op te laden. Daarom is het van belang dat motornavigatie beschikt over een accu met een lange levensduur. Bij de meeste webshops staat dit altijd vermeld. De beste motornavigatie heeft over het algemeen ook een accu met een lange levensduur.

BIJGELEVERDE ACCESSOIRES
Per motornavigatie kan het verschillen welke accessoires worden meegeleverd. Vaak meegeleverde accessoires bij de beste motornavigatie zijn spullen zoals een draag tas, mount, steunen, docks, voedingskabels en dergelijken. In sommige navigaties zit zelfs al een camera.

PRIJS
Tot slot is er nog een factor die niet per se een functie is. Desalniettemin is het een factor die vele mensen bekijken wanneer ze op zoek gaan naar de beste motornavigatie voor hen: de prijs.

Velen houden zich aan een budget wanneer ze op zoek gaan naar de beste motornavigatie voor hen. Immers kan niet iedereen zich dezelfde prijzen veroorloven.

Voor hen met een budget vallen vele soorten motornavigatie al af, simpelweg omdat de prijs te duur is. Echter is het in veel gevallen dan niet zo dat er dan alleen nog slechte navigatiesystemen overblijven.

Alle navigatie op Bol