leren motorjassen

leren motorjassen

Leren motorjassen zijn er in diverse soorten en maten. Met de huidige trend van de motorbranche en de modebranche, zien wij dat deze aardig dicht bij elkaar komen. Echt leer is kostbaar en dient anders verwerkt te worden. In de modebranche wordt vaak Polyurthaan gebruikt, met een leer look. Dit wordt ook wel PU leer genoemd of synthetisch leer. PU leer is in veel gevallen dunner en kan makkelijker worden verwerkt. Echt leer heeft totaal andere eigenschappen in vergelijking met PU leer. Echt leer heeft de volgende eigenschappen: slijtvast, goede warmte afvoer (minder brandwonden), hogere treksterkte.

Top10 leren motorjassen

Naast de eigenschappen van echt leer, heeft een motorjas uiteraard veiligheidsnaden, die niet openscheuren bij een eventuele val. Naast de structurele eigenschappen van een motorjas, hebben motorjassen protectoren. De motorjassen voorzien van schouder en ellebogen moeten voldoen aan de EN 1621-1 norm (minimum). Indien de jas voorzien is van een rug protector, dient deze te voldoen aan de EN 1621-2 norm.

Leer wordt regelmatig gebruikt voor de productie van motorjassen. Leer gaat heel erg lang mee en het beschermt maximaal. Leer is van zichzelf ademend maar niet water- en winddicht. In een enkele leren jas is een membraan verwerkt, maar de productie ervan is voor een leren motorjas erg prijzig. Als je een leren jas gaat passen zit het vaak niet lekker. Leer is in het begin erg stroef en stijf. De jas sluit na verloop van tijd prettiger aan. Een nadeel is dat leer het meest beschermt als het zo dicht mogelijk op je huid zit. Eigenlijk is het alleen geschikt om er een enkel shirt of thermoshirt onder te dragen.

Alle leren motorjassen op Bol