motorjassen

motorjassen

Naast de motorhelm is de jas waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van de motorkleding. Hierbij wordt vaak gekozen tussen leren en pakken van textiel, maar ook de vernieuwende Kevlar motorkleding heeft in de afgelopen jaren een flink marktaandeel gekregen.

Motorjassen zijn onmisbaar als bescherming tijdens het motorrijden. Ze bieden onder andere extra comfort bij slechte weersomstandigheden. Daarom is het belangrijk dat je motorjas van leer of textiel is dat wind en water niet doorlaat. Je kunt kiezen tussen een lange of een korte motorjas. Sportieve motorrijders voelen zich meestal het meest comfortabel met een kort exemplaar. Een lange motorjas is vaak de keuze van motorrijders die lange toertochten maken.

Leer is en blijft voorlopig de beste bescherming tijdens een eventuele val. Het is geen toeval dat motorcoureurs een lederen overall dragen. Het materiaal is slijtvast, heeft een hoog smeltpunt en sluit nauwer om het lichaam dan een kunststof pak. En leer gaat bij voldoende onderhoud zéér lang mee. Nadeel van leer is dat het niet waterdicht is, matig isoleert en dat je er minder gemakkelijk je normale outfit onder kunt dragen.

Top10 motorjassen   Aanbiedingen motorjassen

De voor- en nadelen zijn bij kunststof pakken net andersom. Deze kunststof pakken zijn vaak voorzien van een uitneembare thermovoering, praktisch allemaal waterdicht (met uitzondering van de buitenzakken) en kunnen ruimer zijn waardoor de dagelijkse kleding kan worden aangehouden.
Nadeel: bij een val kan het pak t.o.v. het lichaam verdraaien waardoor de protectoren hun bescherming verliezen.

Bij kunststof pakken word niet in getallen gemeten maar in letters: van XS tot XXL. Er zijn dus geen heren- en damesmaten, wel zijn er enkele fabrikanten die speciale damesjassen maken. De meeste pakken zijn voorzien van een uitneembare thermovoering en de duurdere van een ademend, waterdicht membraam. Goretex is de beste en de duurste. De pakken kunnen in principe het hele jaar gebruikt worden.

Denk goed na in welke seizoenen je de motorjas wilt dragen. Wanneer je een motorjas wilt kopen voor 4 seizoenen maar vooral rijdt in voorjaar, zomer en najaar, en je wilt geen specifieke zomerjas ernaast kopen, dan kies je het best voor een textiele motorjas met een uitneembaar waterdicht membraan. Bij deze motorjassen heb je namelijk een drie lagen systeem. De eerste laag is de buitenste laag, die je de val en glij bescherming biedt. De tweede laag is een uitneembaar wind en waterdicht membraan, die je eruit haalt wanneer het hartje zomer is en je geen bui verwacht. De derde laag is een warmte fleece die je in het voorjaar, najaar en winter nodig hebt. Deze jassen zijn voorzien van goede ventilatiemogelijkheden, waardoor je de jas in de zomer echt als zomerjas kunt gebruiken

Alle motorjassen op Bol