integraalhelmen

integraalhelmen

Waar moet je opletten bij het aankopen van een integraal helm?
Integraal helmen zijn de meest gebruikelijke motorhelmen met een vast kinstuk. Dit is de veiligste soort helm, omdat deze helmschalen uit één stuk worden gemaakt en het hele hoofd goed beschermen. De integraal helm is over het algemeen ook de motorhelm die het minste windgeruis door laat. Er zijn veel modellen en uitvoeringen van de integraalhelm.

Top10 Integraalhelmen   Aanbiedingen Integraalhelmen

 

De Integraal helm wordt veel gedragen zowel op het circuit als op de weg. Het is ook de meest voorkomende type helm. De Helm bestaat uit één gehele constructie die het hele hoofd omsluit. Mede hierdoor biedt de integraalhelm de beste bescherming in vergelijking met andere typen helmen zoals de Systeemhelm of de Jet Helm.

De verschillen tussen integraal helmen
Mede door de ontwikkeling in windtunnels, zie je veel spoilers en sleuven bij de integraalhelmen die voor de sportieve sector zijn bedoeld. Door de meer aerodynamische vorm zal de helm bijvoorbeeld bij hoge snelheden minder windgevoelig zijn dan een ‘gewone’ integraalhelm. Deze sportieve motorhelmen zijn over het algemeen erg licht. De integraalhelmen voor tour gebruik zijn daar in tegen vaak strak en hebben weinig uitsteeksels die voor wind geruis kunnen zorgen. Tegenwoordig zijn deze helmen vrijwel altijd uitgerust met een ingebouwd zonnevizier en zijn ze voorbereid op het inbouwen van een communicatie set.

De hedendaagse sportieve integraalhelmen worden voorzien van ver ontwikkelde designs met gestroomlijnde spoilers om ze ook bij hoge snelheden meer stabiliteit te bieden. Er zijn honderden verschillende aanbieders. De betere kwaliteitsmerken op het gebied van Integraalhelmen zijn: AGV, Shoei, Schuberth, HJC en Shark. Deze bieden dan vaak een instapmodel aan (wat goedkoper en iets minder uitgerust) en een topmodel (Full-option uitgevoerd en gebruikt de beste materialen en accessoires).

De Blade is het nieuwe integraal helmen model van MT helmen. De allernieuwste en verbeterde Thunder III helm van het Spaanse helmen-merk MT. Dit nieuwe model is voorzien van een makkelijk te bedienen geïntegreerd zonnevizier.

Alle integraalhelmen op Bol