crosshelmen

crosshelmen

Een crosshelm is geschikt natuurlijk geschikt voor off road crossen. Dit kan op een crossbaan of in het bos. Dit is zowel een voordeel als een nadeel, want de helm is hierdoor minder geschikt voor de openbare weg.

Een motorcross helm is een belangrijk product en kan gemaakt zijn van verschillende materialen. Veel helmen zijn gemaakt van Polycarbonaat, Glasvezel of Carbon met elk zijn eigen voordelen. De polycarbonaat helmen zijn relatief goedkope helmen die in een mal geperst worden. Bij de productie van deze helmen worden stoffen gebruikt om de helm sterk en taai te maken. Echter worden deze materialen langzaam aangetast door weersomstandigheden en uv-straling, hierdoor kan de helm uitharden waardoor de helm impact minder goed absorbeert. Voor polycarbonaat helmen wordt bij veel gebruik aangeraden de helm na 3 jaar te vervangen.

Top 10 crosshelmen   Aanbiedingen crosshelmen

Een crosshelm met een glasvezel schaal wordt met de hand gemaakt en is dan ook duurder dan een polycarbonaat crosshelm. De helmen zijn lichter, sterker en hebben minder last van weersinvloeden. Doordat de helmen sterker zijn kan de glasvezel schaal bij een eventuele valpartij meer impact incasseren.

Carbon crosshelmen zijn duurder dan polycarbonaat en glasvezel helmen maar zijn wel het sterkste. De impact van een valpartij wordt beter verdeeld over de schaal waardoor de impact op het hoofd bij een carbon helm kleiner zal zijn dan bij een polycarbonaat en glasvezel helm. Een ander voordeel van een crosshelm van carbon is dat de helmen van extreem lichte materialen is gemaakt. Hierdoor weegt een carbon crosshelm soms minder dan 1 KG.

De pasvorm van een helm is belangrijk om de veiligheid te kunnen garanderen. Wanneer een helm te los zit kan de helm afvliegen en de krachten niet goed kwijt bij een valpartij.

De Falcon crosshelm is een comfortabele en stoere helm van het sinds jaar en dag bekende Spaanse MT Helmets.

Alle crosshelmen op Bol