Kevlar motorbroeken

Kevlar motorbroeken

Kevlar motorbroeken zijn erg stevig en slijtvast. Dit komt door de manier waarop kevlar gewoven wordt. Tijdens het weven van kevlar komen er lussen die in het geval van ongeluk over elkaar heen vallen. Dit zorgt voor een slijtvaste laag. Je kan een kevlar motorbroek ook kopen als motor spijkerbroek, ook wel kevlar jeans genoemd. Dan is de binnenvoering van kevlar en lijkt het aan de buitenkant op een gewone spijkerbroek. Kijk van te voren goed wat voor kevlar motorbroek je wil.

Een Kevlar spijkerbroek is niet te onderscheiden van een normale spijkerbroek. Hooguit zou je het kunnen zien aan de protectoren die er in de broek zitten, die vallen soms op bij de knieën. In de zomer zie je soms motorrijders in hun spijkerbroek rondrijden. Je weet nooit of het normale- of Kevlar spijkerbroeken zijn. Als een motorrijder komt te vallen zie je wel direct het verschil.

Een Kevlar spijkerbroek, wat is dat nou precies? Een kevlar spijkerbroek lijkt op een normale spijkerbroek, maar geeft extra bescherming door de Kevlar stof (zeer slijtvast). De Kevlar kan als extra stof zijn aangebracht aan de binnenkant van een spijkerbroek of kan ook meegeweven zijn in de spijkerstof. Ook is er een mogelijkheid om stoot protectie te plaatsen aan de binnenkant van de Kevlar spijkerbroek, voor knieën en/of heupen.

De Kevlar zelf bestaat uit aramiden vezels, dit zijn polymeren die zeer hittebestendig zijn en grote treksterkte hebben en daardoor krijg je zeer slijtvast materiaal.

Door de eigenschappen van Kevlar, is het ook uitermate geschikt voor andere doeleinden. Zo zit de Kevlar in beschermende motorkleding, zoals spijkerbroeken, motorhandschoenen, beschermende handschoenen voor in de bouw, militaire kleding, kogelwerende vesten, brandweerkleding enz.

Alle Kevlar motorbroeken op Bol