Materialen van goede balaclavas

Materialen van goede balaclavas

De materialen waarvan de beste balaclavas gemaakt zijn


Balaclavas worden van verschillende soorten materialen gemaakt. Dit kunnen zowel natuurlijke als synthetische materialen zijn. Vaak worden stoffen gebruikt die ook voor thermokleding worden gebruikt.

Zijde

Zijde wordt bijvoorbeeld gebruikt omdat dit een gladde stof is waar de helm makkelijk overheen valt. Deze stof is niet zozeer om de warmte vast te houden, maar meer om te dragen in de zomer. Deze stof droogt snel.

Polyester

Polyester is een synthetisch materiaal wat op verschillende manieren verwerkt kan worden tot zowel winter als zomer balaclavas. Het is een elastische stof die goed warmte kan vasthouden. Maar de stof kan ook juist in andere textuur vorm worden gebruikt om het lichaam op temperatuur te houden en vocht af te voeren.

Katoen

Dit materiaal is voor balaclavas die in de winter gebruikt worden een goed materiaal om warm te blijven in de kou. Het katoen is een natuurlijke stof die fijn tegen de huid aanvoelt. De stof is in staat goed vocht op te nemen. Met behulp van elastine wordt een stof van katoen elastischer gemaakt.