Eigenschappen van een goede Balaclava

Eigenschappen van een goede Balaclava

Wat zijn de eigenschappen van een goede balaclava?

Een kwalitatief goede balaclava zorgt door een aantal eigenschappen van de stof en het model, dat je geen last hebt van weersomstandigheden tijdens een motorrit:

Wind- en waterdicht

Een balaclava beschermt je gezicht en nek tegen de wind, de stof is daarom van winddicht materiaal gemaakt zijn. Verder moet de balaclava ook waterdicht zijn om zo te zorgen dat de stof niet nat wordt. Stel je voor dat de balaclava goed vocht opneemt. Dan zou deze stof ervoor zorgen dat juist je nek en gezicht snel afkoelde en de kou vat op je lichaam krijgt.

Ademende stof

Hoewel de stof dus wind en waterdicht moet zijn, is bij een motoruitrusting het ademende vermogen van de stof ook zeer belangrijk. Het wordt benauwd als de huid niet goed kan ademen onder de balaclava en helm en je goede motorpak. Onder een helm en met je huid zo weggestopt, is het ademende vermogen van de stof dus belangrijk voor de comfort tijdens het rijden.

Goede pasvorm

De balaclava moet goed om je hoofd zitten. Want een juiste pasvorm zorgt ervoor dat de balaclava om je hoofd comfortabel zit onder de helm. Rond de oren moet de stof goed zitten. Oordopjes moeten makkelijk onder de balaclava gedragen kunnen worden.

Balaclava in de zomer

Het is niet alleen de koude waar een balaclava tegen beschermd. Insecten binnenkrijgen in de zomer is niet tof. Hiervoor kun je een balaclava dragen. Het helpt ook tegen het stof wat soms om je heen stuift op warme dagen. Ook een motorkol die je mond en neus bedekt is dan eventueel een optie. Voor balaclavas die voor de zomermaanden bedoeld zijn, wordt polyester als stof gebruikt. Bepaalde polyesters kunnen goed vocht afvoeren en hebben een verkoelende werking.

Wil jij lekker warm de winter doorrijden? Koop voor eenvoudig je balaclava online.